Hlavní navigace

Prvním akvizičním seriálem na Nova.cz je Mentalista

8. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Návštěvníci stránek Nova.cz si nyní mohou zdarma přehrát seriál Mentalista (The Mentalist). Prozatím je k dispozici jen v pondělí vysílaná sedmá epizoda z druhé řady, která se vrátila na televizní obrazovky po konci letního schématu. Starší díly v archivu dostupné nejsou. Nové epizody se na Internetu objeví druhý den po české televizní premiéře, tedy vždy během úterý. Přestože ostatní videa na Nova.cz využívají Flash, Mentalista využívá Silverlight. V archivu televize Nova běžícím v rámci…

Návštěvníci stránek Nova.cz si nyní mohou zdarma přehrát seriál Mentalista (The Mentalist). Prozatím je k dispozici jen v pondělí vysílaná sedmá epizoda z druhé řady, která se vrátila na televizní obrazovky po konci letního schématu. Starší díly v archivu dostupné nejsou. Nové epizody se na Internetu objeví druhý den po české televizní premiéře, tedy vždy během úterý. Přestože ostatní videa na Nova.cz využívají Flash, Mentalista využívá Silverlight. V archivu televize Nova běžícím v rámci služby Viera Cast byste seriál Mentalista hledali marně. Překvapivě se tam dosud neobjevila ani úvodní epizoda původního seriálu Okresní přebor, která je přitom na Nova.cz standardně k dispozici.

Dosud televize Nova ve svém online archivu nabízela jen vlastní tvorbu včetně seriálů Ulice a Ordinace v růžové zahradě, na které programové schéma Novy dlouhodobě sází. Mentalista je prvním akvizičním seriálem, který Nova zpřístupňuje na Internetu. Její prvenství ovšem není absolutní. Zahraniční seriály v češtině internetovým uživatelů (z televizí orientujících se i na české diváky) zprostředkovává již nějakou dobu AXN. Mentalista každopádně nemá být posledním zahraničním seriálem na Nova.cz. Mohu slíbit, že v nejbližší době přineseme i další akviziční seriály, uvedl Pavel Krbec, který šéfuje internetovým aktivitám televize Nova. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).