Hlavní navigace

Microsoft chce koupit Nook Media za miliardu dolarů

10. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

TechCrunch a následně některá další zahraniční média uvádějí, že Microsoft chce koupit Nook Media. Získal by tak přístup k e-knihám, e-čtečkám a tabletům pro Windows 8 tablety.

Microsoft v roce 2012 investoval do Nook Media LLC 300 milionů dolarů (viz Microsoft investoval 300 milionů dolarů do Barnes & Noble) a podle interních dokumentů chce odkoupit zbytek podílu od Barnes & Noble a získat tak kompletní společnost. TechCrunch také uvádí, že Barnes & Noble plánoval na rok 2014 ukončení produkce tabletů s Androidem a přechod na jiné tablety, možná i včetně tabletů od Microsoftu.

Microsoft vlastní 16,8 % Nook Media a zavázal se již dříve k investici dalších 180 milionů dolarů s cílem vývoje obsahu pro tablety vybavené Windows  8. Barnes & Noble samostatné Nook Media vytvořil loni v říjnu, aby oddělil podnikání v oblasti hardware. Podle některých zdrojů Barnes & Noble zvažuje, že by Nook Media prodal, a případná koupě právě Microsoftem by dávala smysl. Microsoft by tak rozšířil možnosti svých tabletů s Windows 8 a mohl lákat cílovou skupinu mající v oblibě elektronické knihy.

ebf - partner 1

Nook má za sebou 10 milionů prodaných zařízení, jak tabletů, tak e-čteček, a 7 milionů aktivních předplatitelů. Nook aplikace je dostupná na všech velkých platformách. TechCrunch uvádí, že ze získaných dokumentů plyne, že se Nook Media podařilo dosáhnout obratu 1.215 miliardy dolarů v roce 2012, ale zároveň ztráty 252 milionů dolarů (EBITDA). V roce 2013 je očekáván obrat 1.091 miliardy dolarů a ztráta ve výši 360 milionů. 

Zdroj: Report: Microsoft Contemplates Buying Nook Media for $1 Billion

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).