Hlavní navigace

Microsoft opět mazal soukromé soubory na SkyDrive

9. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Neowin.net se v čerstvě vydaném článku věnuje dalšímu příkladu, kdy uživatel SkyDrive dostal od Microsoftu „varování“ z porušení Pravidel užíváni. A aniž by vůbec mohl problém řešit, byl mu účet na SkyDrive smazán. Samozřejmě i se soubory. Připomeňme, že na cloudové úložiště od Microsoftu nesmí ani kreslené ňadro a „privátní“ SkyDrive rozhodně není – kdykoliv se můžete dočkat reakce automatické detekce „závadného“ obsahu. Pravidla určující „nevhodný“ obsah jsou nejenom poměrně široká, ale také…

Neowin.net se v čerstvě vydaném článku věnuje dalšímu příkladu, kdy uživatel SkyDrive dostal od Microsoftu „varování“ z porušení Pravidel užíváni. A aniž by vůbec mohl problém řešit, byl mu účet na SkyDrive smazán. Samozřejmě i se soubory.

Připomeňme, že na cloudové úložiště od Microsoftu nesmí ani kreslené ňadro a „privátní“ SkyDrive rozhodně není – kdykoliv se můžete dočkat reakce automatické detekce „závadného“ obsahu. Pravidla určující „nevhodný“ obsah jsou nejenom poměrně široká, ale také opravdu jasně říkají, že nesmíte takovýto obsah na SkyDrive ani ukládat – ani pro privátní účely bez dalšího šíření. Poslední aktualizace pravidel nic nového v tomto ohledu nepřinesla.

Neowin popisuje případ čínského uživatele, který přišel kompletně o data na SkyDrive aniž by měl čas „napravit“ závadný stav. Vše je samozřejmě vhodné brát s rezervou (Neowin přebírá informace z čínského technického webu), ale přesto je v tomto případě jedna zajímavá věc.

MMF24

Ten kdo přišel o účet uvádí, že měl na účtě pouze nahrané nějaké soubory ze školy, nějaké obrázky ve stylu manga a pozadí na plochu, které obsahovaly poněkud spoře oděné ženy (alespoň tak to lze pochopit). To zajímavé na tom všem je zmínka o manga, což je paradoxně jedna z věcí, která je v řadě zemí ve škatulce „pornografie“ – stačí připomenou jeden z typických případů z loňského roku -Za manga komiks hrozí muži v Kanadě vězení.  Takže je nakonec klidně možné, že důvodem smazán nebyly ani tak spoře oděné ženy ale manga komiks.

Jak budou Windows 8 (a Windows Phone 8) fungovat v prostředí, kdy můžete kdykoliv přijít o podstatnou součást vašeho počítače, tedy cloudové úložiště? A zároveň s tím přijdete o účet, který je nutný k tomu, abyste vůbec počítač či mobil mohli používat? To je poměrně zásadní otázka. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).