Hlavní navigace

Microsoft prý plánuje masivní odkup vlastních akcií

7. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vlastní akcie až za 20 mld. USD (přibližně 310 miliard Kč) prý hodlá odkoupit softwarová společnost Microsoft. S informací přišla agentura Bloomberg, jež se opírá o zprávu Heather Belliniové, analytičky finančního ústavu UBS. Ta očekává, že by akcie podniku mohly tímto krokem během příštího roku zpevnit o více než 50 procent. Společnost by tak měla kompenzovat ztráty vzniklé nevydařeným pokusem o koupi internetové společnosti Yahoo. Na ten totiž trh zareagoval 20procerntním poklesem jejich ceny…

Vlastní akcie až za 20 mld. USD (přibližně 310 miliard Kč) prý hodlá odkoupit softwarová společnost Microsoft. S informací přišla agentura Bloomberg, jež se opírá o zprávu Heather Belliniové, analytičky finančního ústavu UBS. Ta očekává, že by akcie podniku mohly tímto krokem během příštího roku zpevnit o více než 50 procent. Společnost by tak měla kompenzovat ztráty vzniklé nevydařeným pokusem o koupi internetové společnosti Yahoo. Na ten totiž trh zareagoval 20procerntním poklesem jejich ceny. Microsoft by měl podle Belliniové odkup dokončit během následujících třech měsíců, jeho předpokládaný objem by se přitom měl pohybovat asi na pětinásobku průměrných čtvrtletních odkupů z loňska. Odkup akcií v míře, která nemá příliš obdoby, má své pečlivě vykalkulované důvody. Odkup akcií v objemu 15 miliard až 20 miliard dolarů by se měl odrazit v zisku na akci až o deset centů ročně, říká Belliniová. Microsoft zatím žádný v blízké době plánovaný odkup vlastních akcií nepotvrdil. Neoznámí to dříve, než s tím budou hotovi, prohlašuje analytička. (Bloomberg)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).