Hlavní navigace

Microsoft pokračuje v boji s malwarem šířícím se přes USB flash disky

11. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vedle obřího balíčku záplat poskytuje Microsoft Update také novou verzi utility Malicious Software Removal Tool, kterou můžete znát i pod českým názvem Nástroj pro odstranění škodlivého softwaru. Tato utilita se po distribuci přes Microsoft Update automaticky spouští a hledá nejrozšířenější a nejzáludnější typy malwaru, které také umí odstranit. Každý měsíc již několik let vychází nová verze, která vždy prodlužuje seznam malwaru, s nímž Malicious Software Removal Tool dovede zatočit. Teď v…

Vedle obřího balíčku záplat poskytuje Microsoft Update také novou verzi utility Malicious Software Removal Tool, kterou můžete znát i pod českým názvem Nástroj pro odstranění škodlivého softwaru. Tato utilita se po distribuci přes Microsoft Update automaticky spouští a hledá nejrozšířenější a nejzáludnější typy malwaru, které také umí odstranit. Každý měsíc již několik let vychází nová verze, která vždy prodlužuje seznam malwaru, s nímž Malicious Software Removal Tool dovede zatočit. Teď v srpnu přibylo na tento seznam hned devět položek, což je jedna z vůbec největších aktualizací v dějinách zmiňovaného nástroje.

Nyní Malicious Software Removal Tool umí najít a odstranit záškodnické programy Win32/CplLnk a Worm:Win32/Sa­lity.AU zneužívající nedávno objevenou a tento měsíc záplatovanou zranitelnost, kterou trpěl Windows Shell při práci se zástupci. Dále si Malicious Software Removal Tool nově poradí například s hrozbami Win32/Stuxnet, Worm:Win32/Vob­fus.gen!A, Worm:Win32/Vob­fus.gen!B, Worm:Win32/Vob­fus.gen!C, Worm:Win32/Vob­fus!dll, Virus:Win32/Sa­lity.AU, které k šíření zneužívají přenosná paměťová média a z bezpečnostního hlediska nepříliš prozíravý přístup k nim zejména Windows XP a Windows Vista ve výchozím nastavení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).