Hlavní navigace

Microsoft ukázal Windows 8 pro tablety

3. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft naplnil očekávání a na konferenci D9 ukázal veřejnosti nová Windows 8 pro tablety. Přesněji řečeno, redmondský softwarový gigant se pochlubil novým uživatelským rozhraním nástupce Windows 7, které je šité na míru zařízením s dotykovým displejem. To bude kombinované s klasickým prostředím, do kterého půjde volně přecházet dle potřeby. Prohlédnout si jej můžete na videu níže.

Microsoft naplnil očekávání a na konferenci D9 ukázal veřejnosti nová Windows 8 pro tablety. Přesněji řečeno, redmondský softwarový gigant se pochlubil novým uživatelským rozhraním nástupce Windows 7, které je šité na míru zařízením s dotykovým displejem. To bude kombinované s klasickým prostředím, do kterého půjde volně přecházet dle potřeby. Prohlédnout si jej můžete na videu níže.

Windows 8 (což je stále jen neoficiální označení) umožní uživatelům tabletů používat klasické aplikace i nové aplikace napsané v HTML 5 a JavaScriptu, k jejichž spouštění bude využit integrovaný prohlížeč Internet Explorer 10. Microsoft zároveň poprvé oficiálně potvrdil, že Windows 8 budou mít vlastní obchod s aplikacemi.

Zdroj: Neowin.net

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).