Hlavní navigace

Microsoft uvolnil Hyper-V Server 2008 R2 Beta 1

13. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Spolu s betaverzemi Windows 7 a Windows Server 2008 R2 společnost Microsoft uvolnila k veřejnému testování také první betaverzi virtualizační technologie Hyper-V Server 2008 R2. Z označení by se mohlo zdát, že jde o pouhou servisní aktualizaci, ovšem opak je pravdou. Microsoft zapracoval několik nových klíčových funkcí. Novinkou je možnost přesunu virtualizovaných systémů mezi hostiteli a přidání nebo odebrání pevného disku (ať už virtuálního nebo fyzického) za provozu virtuální stanice.…

Spolu s betaverzemi Windows 7 a Windows Server 2008 R2 společnost Microsoft uvolnila k veřejnému testování také první betaverzi virtualizační technologie Hyper-V Server 2008 R2. Z označení by se mohlo zdát, že jde o pouhou servisní aktualizaci, ovšem opak je pravdou. Microsoft zapracoval několik nových klíčových funkcí. Novinkou je možnost přesunu virtualizovaných systémů mezi hostiteli a přidání nebo odebrání pevného disku (ať už virtuálního nebo fyzického) za provozu virtuální stanice. Novinkou je též Core parking.

V rámci úspor napájení a spotřeby energie umí Hyper-V tzv. parkovat jádra procesoru. Jinými slovy umí efektivně přesunovat a distribuovat zátěž na patřičná jádra procesoru a zbylá potom uvést do úsporného režimu, uvádí k nové funkci československý TechNet Blog. Zájemci si mohou zdarma stáhnout Hyper-V Server 2008 R2 Beta 1 z Microsoft Download Center a to v anglické verzi jako ISO obraz instalačního DVD.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).