Hlavní navigace

Microsoft uvolnil Office pro iPad, k editování je nutné předplatné

27. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nový výkonný ředitel Microsoftu Satya Nadella dnes představil kancelářský balík Office ve verzi pro iPad. Prohlížet dokumenty je možné zdarma, editace pouze s předplatným.

Je to přesně 52 dní, co Satya Nadella nahradil ve funkci výkonného ředitele společnosti Microsoft Steva Ballmera. Na dnešní tiskové konferenci v kalifornském San Franciscu naznačil, jakým směrem se softwarový gigant chce do budoucna ubírat. Jasné je to, že Microsoft ustupuje od protežování vlastní platformy Windows a chce si sáhnout na příjmy i z ostatních platforem.

Důkazem toho má být představená verze kancelářského balíku Office určená speciálně pro iPad. Podle některých zdrojů verze, kterou připravili vývojáři z Redmondu už dávno, ale kvůli firemní strategii zůstala dlouhou dobu v „šuplíku“. Verze pro iPad je dostupná v 29 jazycích, včetně češtiny a slovenštiny.

Microsoft chce, aby se Office stal ve firmách kancelářským nástrojem číslo jedna, který bude spolehlivě fungovat na různých platformách a zařízeních. Nadella na konferenci několikrát zmínil propojení uživatelů, zařízení a aplikací prostřednictvím cloudu.

BRAND24

Aplikace pro iPad je k dispozici zdarma, ale umožňuje dokumenty pouze číst či prezentovat. K získání možnosti editace je nutné mít předplacené Office 365. Microsoft zvolil toto řešení nepochybně proto, aby navýšil počet předplatných kancelářského balíku. Druhým důvodem mohl být fakt, že pokud by Office pro iPad nabídl jako placenou aplikaci, musel by se s Applem dělit o zisk.

Příští týden firma podle Nadella představí novinky v operačním systému Windows.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).