Hlavní navigace

Microsoft vysvětlil, proč s aktualizací instaluje rozšíření do Firefoxu

14. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft přestal s doporučenou aktualizací pro Microsoft Search Enhancement Pack šířit automaticky také tajemné rozšíření Search Helper Extension pro Mozilla Firefox. Jak jsme vás informovali v závěru minulého týdne, toto rozšíření vyvolalo menší rozruch. Microsoft se totiž neobtěžoval informovat o jeho instalaci a to ani v dokumentaci, kterou k předmětné aktualizaci poskytl. Rozšíření se instalovalo uživatelům, kteří měli nainstalovaný Windows Live Toolbar, MSN Toolbar nebo Bing Bar. Jenže se…

Microsoft přestal s doporučenou aktualizací pro Microsoft Search Enhancement Pack šířit automaticky také tajemné rozšíření Search Helper Extension pro Mozilla Firefox. Jak jsme vás informovali v závěru minulého týdne, toto rozšíření vyvolalo menší rozruch. Microsoft se totiž neobtěžoval informovat o jeho instalaci a to ani v dokumentaci, kterou k předmětné aktualizaci poskytl. Rozšíření se instalovalo uživatelům, kteří měli nainstalovaný Windows Live Toolbar, MSN Toolbar nebo Bing Bar. Jenže se tak dělo i v těch případech, kdy jeden z těchto nástrojových panelů byl nainstalovaný pouze v Internet Exploreru a nikoliv v Mozilla Firefoxu. Microsoft po menší vlně kritiky a komunikaci s Mozilla Corporation začal vysvětlovat.

Search Enhancement Pack je sdílená komponenta, kterou používají jeho nástrojové panely pro realizaci některých vyhledávacích funkcí. Search Helper Extension je pak její součástí pro uživatele Firefoxu. Aktualizace však obsahovala chybu, kvůli které se rozšíření Search Helper Extension instalovalo do Firefoxu i v případech, kdy se instalovat nemělo. Tuto chybu Microsoft odstranil a za vzniklé problémy a zmatky se omlouvá. Jak odstranit již nainstalované rozšíření Search Helper Extension? Stačí zavřít Firefox a smazat složku SearchHelperEx­tension, která se nachází v adresáři C:\Program Files\Microsof­t\Search Enhancement Pack\Search Helper\firefo­xextension. (ArsTechnica)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).