Hlavní navigace

Minialarm V13 s GSM kartou můžete použít třeba i na kolo

17. 8. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Hütermann
Drobný alarm doprovází i aplikace pro chytrý telefon, dá se s ním lokalizovat poloha a střežený prostor lze i odposlouchávat.

Společnost Hütermann uvedla GSM minialarm V13 (990 Kč) vybavený lokalizátorem polohy (přes GSM), otřesovým čidlem a jedním magnetickým kontaktem pro okno nebo dveře. Ohlídá nejen byt či chatu, ale také automobil, kolo či motocykl.

Do miniaturního přístroje o rozměrech 40 × 34 × 14 mm a hmotnosti 24 gramů stačí vložit SIM kartu libovolného operátora, provést základní nastavení několika SMS zprávami nebo přes mobilní aplikaci a vše by mělo být připraveno k činnosti. V případě poplachu pak zašle SMS zprávu na až pět nastavitelných čísel.

NAPSALI JSME: Zabezpečovací zařízení Jablotron 100: co nabízí a co umí?

Netgear začíná prodávat inteligentní monitorovací systém Arlo Baby

O2 představuje vlastní zařízení pro chytrou domácnost

cif 24 - early cena - média

Aplikace pro chytré telefony (iPhone, Android) dovoluje nejen nastavení minialarmu, ale také případné sledování polohy. Tu zjistíte i přes počítač, resp. webový prohlížeč. V případě poplachu pak můžete pomocí integrovaného mikrofonu střežený prostor odposlouchávat.

Alarm se napájí USB adaptérem z 230 voltů, ve vozidle pak 12 V. V případě mobilního nasazení pracuje z vestavěného akumulátoru typu Li-Ion, a to až 30 hodin. V13 lze využít v rozmezí teplot –20 °C až +70 °C při nekondenzující vlhkosti 5 % až 90 %.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).