Hlavní navigace

Ministerstvo financí ušetří za datové služby díky smlouvám mimo projekt KIVS

19. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ministerstvo financí díky novým smlouvám na datové služby, které uzavřelo letos mimo projekt KIVS, ušetří ročně desítky milionů korun a to i přes zvýšení kapacity a rychlosti připojení. Ministerstvo vypsalo výběrová řízení poté, co ministerstvo vnitra zrušilo výběrové řízení na Rámcovou smlouvu KIVS a ponechalo na jednotlivých resortech, aby telekomunikační služby sjednaly a pořídily samy. Na konci loňského roku ministerstvo vnitra přiznalo, že centrální nákup telekomunikačních služeb není…

Ministerstvo financí díky novým smlouvám na datové služby, které uzavřelo letos mimo projekt KIVS, ušetří ročně desítky milionů korun a to i přes zvýšení kapacity a rychlosti připojení. Ministerstvo vypsalo výběrová řízení poté, co ministerstvo vnitra zrušilo výběrové řízení na Rámcovou smlouvu KIVS a ponechalo na jednotlivých resortech, aby telekomunikační služby sjednaly a pořídily samy. Na konci loňského roku ministerstvo vnitra přiznalo, že centrální nákup telekomunikačních služeb není efektivní a je pro úřady příliš nákladný.

Od března poskytují ministerstvu financí nově své služby společnosti Dial Telecom, České Radiokomunikace a ha-vel. Mezi dodavateli telekomunikačních služeb figurují také Telefónica, T-Systems a GTS, se kterými ministerstvo spolupracovalo již v minulosti. Největších úspor dosáhlo ministerstvo právě díky novým dodavatelům.

MMF24

Díky vlastnímu zadávacímu řízení MF na datové služby bylo dosaženo celkové úspory cca 30 % bez zohlednění navýšení kvalitativních parametrů linek. V případě „nových“ operátorů tato úspora dosahuje až 70 %, uvedl Ondřej Jakob, tiskový mluvčí ministerstva financí.

Zdroj: tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).