Hlavní navigace

Miranda IM: nová ostrá verze a první build z řady 0.9

6. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Po několika dnech vyšla opět nová ostrá verze alternativního komunikačního klienta Miranda IM. Tentokrát nese označení 0.8.3. Zbystřit by měli hlavně uživatelé sítě AIM, které se týká hned polovina z šesti avizovaných oprav chyb. Miranda IM 0.8.3 přináší například uživatelům sítě AIM vyřešení dalšího problému s přenosem souborů. Pokud používáte Jabber, tak by vás pro změnu mohlo zajímat opravení chyby související se zaškrtávacím políčkem pro uložení hesla. Novou verzi populárního komunikačního…

Po několika dnech vyšla opět nová ostrá verze alternativního komunikačního klienta Miranda IM. Tentokrát nese označení 0.8.3. Zbystřit by měli hlavně uživatelé sítě AIM, které se týká hned polovina z šesti avizovaných oprav chyb. Miranda IM 0.8.3 přináší například uživatelům sítě AIM vyřešení dalšího problému s přenosem souborů. Pokud používáte Jabber, tak by vás pro změnu mohlo zajímat opravení chyby související se zaškrtávacím políčkem pro uložení hesla. Novou verzi populárního komunikačního open source programu, která opravuje i problémy s výškou seznamu kontaktů, můžete stahovat třeba ze Slunečnice.cz.

Zároveň běží práce na zbrusu nové větvi 0.9, která se nedávno dočkala prvního uvolněného testovacího buildu. Zatím těžko předpovídat jaké všechny novinky proniknou do finální verze určené koncovým uživatelům. Hlavní avizovanou novinkou je prozatím nativní podpora 64bitových Windows XP a Windows Vista (s běhovými knihovnami pro Visual Studio 2008). Další zásadní novinkou je předělaná podpora Unicode při transferu souborů, která by měla přinést bezproblémový přenos souborů i s velmi roztodivnými názvy s různými méně obvyklými znaky. Testerům budou také nyní vývojové buildy předkládány zabalené v 7-zip archivu. Tento open source formát si tvůrci Mirandy pochvalují kvůli jeho efektivitě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).