Hlavní navigace

Miss Internet se znovu rozjíždí

14. 4. 2000
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Ač je to těžko uvěřitelné, již popáté se letos rozjíždí další ročník soutěže Miss Internet, která si za své dosavadní trvání dokázala vydobýt slušnou popularitu. Po několika ročnících, kdy šlo více o vnější krásu než o Internet, se nyní kormidlo částečně otáčí zpět.

Uplynule ročníky Miss Internet jsme na Lupě hodnotili už několikrát: zatímco v prvních dvou letech jsem byl také členem poroty, v dalších dvou ročnících už vysloveně z pohledu vnějšího pozorovatele. Vývoj této soutěže je svým způsobem velmi zajímavý. První (nultý?) ročník se konal v takřka kancelářském prostředí internetové kavárny Cybeteria a vítězkou se stala odborná asistentka z Matematicko-fyzikální fakulty. V dalším roce se soutěž přestěhovala do o něco hezčích prostor Terminal Baru, porota už sice více dbala na fyzické parametry, ale stupně vítězů ještě stále obsadily slečny s nadprůměrnými znalostmi Internetu. Zlomový byl v této souvislosti ročník třetí: ve velmi honosných prostorách v Praze Na příkopech se konalo finále, které bylo bližší spíše skutečné Miss než původní Miss Internet. Vítězkou se přitom stala blonďatá slečna, za kterou se sice na ulici jistě ohlédl leckterý mladík, ale o Internetu jen už někde slyšela a stránky jí vytvořil tatínek. S výsledkem nakonec nebyl spokojen ani organizátor soutěže Jan Fikáček a loňský – zatím poslední – ročník se proto obrátil zase o kousíček blíže k Internetu.

Tento trend by měl podle mínění organizátorů přetrvat i letos, čemuž odpovídá i složení poroty, kam by se mělo dostat o něco více lidí spjatých s Internetem než vloni. V současné době probíhá příjem přihlášek odvážných dívek, které by měly zájem a odvahu se utkat o korunku Miss Internet. Podle organizátorů se žádná Internetu znalá slečna (od slova miss, tím nechci diskriminovat ani mladé paní :-) nemusí obávat toho, že by neměla šanci v konkurenci profesionálních modelek. Internetová orientace bude tentokrát ještě významnější než vloni, takže šanci má každý. Většina finalistek bude navíc vybrána „velkou porotou“ na základě kvality WWW stránek.

cif 24 - early cena - média

Ostatně může to být výzva i pro mužskou část našich čtenářů: co byste pánové říkali tomu, kdyby se vaše drahá polovička stala Miss Internet? Pokud vás soutěže královny krásy příliš nezajímají, zkuste pomyslet alespoň na ten multimediální počítač, který vítězka dostane. :-)

Marek Antoš

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je někdejším šéfredaktorem serveru Lupa. V současné době už se psaní věnuje pouze v míře menší než malé, a to zásadně pro radost.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).