Hlavní navigace

Místo vzkazu střelce z Virginie na videu trojský kůň

20. 4. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Hyenismus autorů malwaru evidentně nezná mezí. Jen několik desítek hodin po tragédii ve Virginii, kde střelec Cho Seung-hui zabil 33 nevinných lidí, se objevil spam, který láká uživatele na video s vrahovým prohlášením, které poslal do médií. Spam však příjemce nesměřuje např. na YouTube, ale na jakési brazilské stránky, kde se v nabízeném souboru TERROR_EM_VIRGINIA.scr skrývá nebezpečný trojský kůň. Podobné případy se objevily i v souvislosti s popravou Saddáma Husajna nebo hurikánem Katrina …

Hyenismus autorů malwaru evidentně nezná mezí. Jen několik desítek hodin po tragédii ve Virginii, kde střelec Cho Seung-hui zabil 33 nevinných lidí, se objevil spam, který láká uživatele na video s vrahovým prohlášením, které poslal do médií. Spam však příjemce nesměřuje např. na YouTube, ale na jakési brazilské stránky, kde se v nabízeném souboru TERROR_EM_VIR­GINIA.scr skrývá nebezpečný trojský kůň. Podobné případy se objevily i v souvislosti s popravou Saddáma Husajna nebo hurikánem Katrina (Yahoo News)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).