Hlavní navigace

Mladá fronta převzala CPress Media (potvrzeno)

24. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Již před několika týdny jsme vás informovali o tom, že Mladá fronta (neplést se společnosti MAFRA – vydavatelem iDnes) hodlá odkoupit CPress Media, vydavatele například časopisů Computer nebo Jak na počítač a webů Živě.cz či MobilMania.cz. Včera se tak fakticky stalo, zaměstnanci jsou převáděni na nové smlouvy, zástupci Mladé fronty přebírají zakoupená aktiva a ovládají CPress Media. Podle prvních a stále neoficiálních informací budou zrušeny některé okrajové (a nevýdělečné) časopisy, jako jsou…

Již před několika týdny jsme vás informovali o tom, že Mladá fronta (neplést se společnosti MAFRA – vydavatelem iDnes) hodlá odkoupit CPress Media, vydavatele například časopisů Computer nebo Jak na počítač a webů Živě.cz či MobilMania.cz. Včera se tak fakticky stalo, zaměstnanci jsou převáděni na nové smlouvy, zástupci Mladé fronty přebírají zakoupená aktiva a ovládají CPress Media. Podle prvních a stále neoficiálních informací budou zrušeny některé okrajové (a nevýdělečné) časopisy, jako jsou Pojď si hrát, Connect, Osobní finance nebo Computer Design.

cif 24 - early cena - média

Webů se zatím žádné změny netýkají a pravděpodobně ani v první řadě týkat nebudou, spíše se budou zvažovat synergie a kombinace se stávajícími médii Mladé fronty (jako je E15 a Finexpert). Informace o akvizici nebyla zatím oficiálně potvrzena, ale podle sledu událostí ji můžeme považovat za uskutečněnou a podrobnější informace přineseme v podrobnějším článku. Obecně platí informace, které jsme dříve zveřejnili.

Update: V poledne vydala Mladá fronta a.s. tiskovou zprávu, v níž bez dalších podrobností uvádí, že ve spolupráci s finančními partnery pracuje na restrukturalizaci společnosti CPress Media, a. s. a od 1. července 2010 spravuje veškeré weby a časopisy a zajišťuje prodej inzerce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).