Hlavní navigace

Mluvčí České televize slibuje: Propouštění bude radikální

28. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
28. 1. 2010

Veřejnoprávní televize, která naplánovala na letošní rok restrukturalizaci napříč celou svou strukturou, oficiálně potvrdila, že změny budou skutečně radikální. Jde o restruktura­lizaci, která bude natolik zásadní, že v novodobých dějinách ČT nemá obdobu, uvedl pro server Aktuálně.cz mluvčí České televize Ladislav Šticha. Podle zdroje, který web neuvedl, je současná finanční situace neudržitelná. Médium se má změnit od základů.

KL24

Bližší informace však v tuto chvíli nejsou známy. Jakákoliv fakta k tomuto tématu odmítá poskytnout také šéf projektu digitalizace ČT Pavel Hanuš, který bude mít celý proces na starosti. Aktuálně.cz uvádí, že plán této náročné operace má být kontrolnímu orgánu, Radě České televize, představen v únoru. Několik desítek milionů korun by pak podle dnešního vydání bezplatného ekonomického deníku E15 měla získat ČT také prodejem některého majetku. Tento krok se má týkat např. pozemků na Kavčích horách a v Podolí a odborářských chalup na Sázavě a Moravě.

ČTĚTE TAKÉ:
Rada České televize schválila rozpočet ČT ve výši přes sedm miliard
ČT má od listopadu o tři vedoucí manažerské pozice méně

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).