Hlavní navigace

Mobily s Windows Phone 7 nejdříve v Evropě: už v říjnu

4. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft vypustil do světa podrobnější informace o dostupnosti mobilů s jeho novým systémem Windows Phone 7. Dosud pouze neurčitě uváděl, že mobily mají být na předvánočním trhu k dispozici. Nyní upřesnil, že se první zákazníci dočkají již v říjnu, čímž byly potvrzeny předchozí neoficiální spekulace. Kevin Turner z Microsoftu upřesnil, že se zařízení s Windows Phone 7 v říjnu objeví v Evropě. Spojené státy si na premiéru nového mobilního systému musí počkat do listopadu. Evropský trh má při…

Microsoft vypustil do světa podrobnější informace o dostupnosti mobilů s jeho novým systémem Windows Phone 7. Dosud pouze neurčitě uváděl, že mobily mají být na předvánočním trhu k dispozici. Nyní upřesnil, že se první zákazníci dočkají již v říjnu, čímž byly potvrzeny předchozí neoficiální spekulace. Kevin Turner z Microsoftu upřesnil, že se zařízení s Windows Phone 7 v říjnu objeví v Evropě. Spojené státy si na premiéru nového mobilního systému musí počkat do listopadu. Evropský trh má při spouštění prodeje prioritu.

Už dříve Microsoft prozradil jména pěti výrobců, kteří mobily s Windows Phone 7 uvedou do své nabídky (jako první). Jak jsme vás již informovali, půjde o HTC, LG, Samsung, Asus a Dell. Microsoft určitě doufá, že mobily s Windows Phone 7 dopadnou lépe než jeho KIN One a KIN Two. Projekt těchto dvou mobilů byl stornován po několika týdnech prodeje ve Spojených státech. K chystanému uvedení v Evropě vůbec nedošlo. Podle některých analytiků byl jednou z příčin neúspěchu fakt, že se nejednalo o chytré mobily, které přitom vyhledává cílová skupina mladých lidí. (Engadged.com)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).