Hlavní navigace

Mozilla Add-ons hostuje osm tisíc doplňků od šesti tisíc tvůrců

4. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Portál Mozilla Add-ons v současnosti hostuje osm tisíc doplňků od šesti tisíc autorů z celého světa. Pokud snad o Mozilla Add-ons slyšíte poprvé, tak vězte, že jde o portál shromažďující rozšíření a skiny pro Firefox, Thunderbird, SeaMonkey a Sunbird. Letos jej čekají další vylepšení. Konkrétně je slíben redesign titulní stránky spolu s vylepšení prohledávacího enginu, zavedením podpory třídění doplňků pomocí štítků a personalizovaných seznamů oblíbených doplňků. Chystají se také návody a…

Portál Mozilla Add-ons v současnosti hostuje osm tisíc doplňků od šesti tisíc autorů z celého světa. Pokud snad o Mozilla Add-ons slyšíte poprvé, tak vězte, že jde o portál shromažďující rozšíření a skiny pro Firefox, Thunderbird, SeaMonkey a Sunbird. Letos jej čekají další vylepšení.

Konkrétně je slíben redesign titulní stránky spolu s vylepšení prohledávacího enginu, zavedením podpory třídění doplňků pomocí štítků a personalizovaných seznamů oblíbených doplňků. Chystají se také návody a příklady pro vývojáře. V posledním kvartálu 2009 je též v plánu Marketplace pro dotování autorů rozšíření.

Zdokonalování celé koncepce přizpůsobování Firefoxu vč. uživatelské přívětivosti portálu Mozilla Add-ons je v blízké budoucnosti stále velmi důležitou disciplínou. S podporou rozšíření totiž počítá i druhá generace Google Chrome a v omezené míře i Internet Explorer 8. Doposud byla rozšíření pro Firefox významnou konkurenční výhodou. (JasnaPaka Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).