Hlavní navigace

Mozilla obchod s aplikacemi nechystá, ale má zajímavý koncept

27. 10. 2010
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Z rýsovacího prkna Mozilla Labs byl vytažen na veřejnost další zajímavý projekt: Open Web App Ecosystem. Jedná se o ideový koncept obchodu či portálu s webovými aplikacemi instalovatelnými (propojitelnými) s webovými prohlížeči. Oproti existujícím či chystaným službám z této kategorie počítá se značnou nezávislostí a volností. Měl by například být otevřen pro různé prohlížeče resp. platformy, což je oproti připravovanému Chrome Web Store zajímavá změna. Důležité je ovšem zmínit, že jde spíše o…

Z rýsovacího prkna Mozilla Labs byl vytažen na veřejnost další zajímavý projekt: Open Web App Ecosystem. Jedná se o ideový koncept obchodu či portálu s webovými aplikacemi instalovatelnými (propojitelnými) s webovými prohlížeči. Oproti existujícím či chystaným službám z této kategorie počítá se značnou nezávislostí a volností. Měl by například být otevřen pro různé prohlížeče resp. platformy, což je oproti připravovanému Chrome Web Store zajímavá změna. Důležité je ovšem zmínit, že jde spíše o námět k diskusi nebo pokus o vnuknutí myšlenky třetím stranám. Mozilla vlastní obchod s webovými aplikacemi momentálně nechystá.


Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).