Hlavní navigace

Mozilla Thunderbird 3.0.5 ladí indexování pošty

18. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Mnozí uživatelé už netrpělivě vyhlíží e-mailového klienta Mozilla Thunderbird 3.1, nicméně zatím vyšel opravný Mozilla Thunderbird 3.0.5. Opravuje celkem 63 chyb, takže není divu, že aktualizace je doporučena (ostatně jako vždy). Tvůrci však neuvádějí, že by tato nová verze, která se šíří i skrze systém automatických aktualizací, opravovala nějakou bezpečnostní chybu. Uživatelé by ale měli pozorovat obratnější počínání programu při indexování pošty nebo přístupu přístupu k uživatelskému profilu…

Mnozí uživatelé už netrpělivě vyhlíží e-mailového klienta Mozilla Thunderbird 3.1, nicméně zatím vyšel opravný Mozilla Thunderbird 3.0.5. Opravuje celkem 63 chyb, takže není divu, že aktualizace je doporučena (ostatně jako vždy). Tvůrci však neuvádějí, že by tato nová verze, která se šíří i skrze systém automatických aktualizací, opravovala nějakou bezpečnostní chybu. Uživatelé by ale měli pozorovat obratnější počínání programu při indexování pošty nebo přístupu přístupu k uživatelskému profilu uloženému na jiném místě v síti. Vylepšeno bylo také upozornění na nový nepřečtený e-mail pod Mac OS X a došlo i na úpravy uživatelského rozhraní.

Mozilla Thunderbird 3.1 by měl vyjít už opravdu velmi brzy. Před týdnem se objevila již druhá release candidate verze. Uživatelé se s příchodem ostré verze mohou těšit na podporu lehkých motivů vzhledu Personas, nového průvodce pro přechod z dřívější verze, podporu importu pošty a nastavení z klienta Windows Live Mail, novou lištu pro prohledávání aktuálně zobrazené složky, možnost úpravy tlačítek v hlavičce e-mailů, méně obtěžujících modálních oken nebo na nástroj pro správu příloh uložených na disk.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).