Hlavní navigace

Mozilla Thunderbird 3.1 možná už v dubnu 2010, opět bez kalendáře

21. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

E-mailový klient Mozilla Thunderbird 3.1 by měl vyjít v dubnu příštího roku s tím, že betaverze by mohla být uvolněna už koncem února. Počítá s tím alespoň nově prezentovaný plán vývoje známého open source klienta. Alfaverze by pro testery mohla být k dispozici již na konci ledna. Tyto termíny je ale nutné brát s rezervou. Co by nová verze měla uživatelům nabídnout? Vývojáři plánují dokončit rozpracované funkce, které se už rozhodli kvůli průtahům vývoje neimplementovat do Mozilla Thunderbirdu…

E-mailový klient Mozilla Thunderbird 3.1 by měl vyjít v dubnu příštího roku s tím, že betaverze by mohla být uvolněna už koncem února. Počítá s tím alespoň nově prezentovaný plán vývoje známého open source klienta. Alfaverze by pro testery mohla být k dispozici již na konci ledna. Tyto termíny je ale nutné brát s rezervou. Co by nová verze měla uživatelům nabídnout? Vývojáři plánují dokončit rozpracované funkce, které se už rozhodli kvůli průtahům vývoje neimplementovat do Mozilla Thunderbirdu 3.0. Jeho ostrá verze po řadě odkladů a zdržení vyšla teprve teď v prosinci. Mozilla Thunderbird 3.1 bude postaven na vyšší verzi renderovacího enginu Gecko, konkrétně na verzi 1.9.2.

Na nějaké větší inovace však mohou uživatelé rovnou zapomenout. Vysoce pravděpodobně tedy nedojde k integraci kalendáře, která měla být jedním z hlavních taháků už třetí generace tohoto open source pošťáka. Pak však kvůli nedostatku lidských zdrojů zamířil tento plán k ledu a zatím není vůbec jasné na jak dlouho. Podobné odsuny slibovaných novinek nejsou novinkou. Například prohlížení pošty v panelech bylo uživatelům slibováno již v rámci Mozilla Thunderbirdu 2. Nakonec se jej uživatelé dočkali až v třetí generaci. (Mozilla.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).