Hlavní navigace

MS Windows Live ID se stane OpenID providerem

28. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft v pondělí na vývojářské konferenci v Los Angeles oznámil že Windows Live ID bude podporovat framework digitální identity OpenID, zároveň zde také rovnou demonstroval komunitní technologické preview. To mělo umožnit stránkám zúčastněných subjektů a vývojářům knihoven otestovat jejich nastavení s Windows Live ID OpenID. Microsfot doufá, že otestování funkcionality v předstihu pomůže vývojářům odstranit všechny nedostatky dříve, než bude bude systém uveden do provozu. K tomu by mělo…

Microsoft v pondělí na vývojářské konferenci v Los Angeles oznámil že Windows Live ID bude podporovat framework digitální identity OpenID, zároveň zde také rovnou demonstroval komunitní technologické preview. To mělo umožnit stránkám zúčastněných subjektů a vývojářům knihoven otestovat jejich nastavení s Windows Live ID OpenID. Microsfot doufá, že otestování funkcionality v předstihu pomůže vývojářům odstranit všechny nedostatky dříve, než bude bude systém uveden do provozu. K tomu by mělo dojít pravděpodobně začátkem příštího roku. Až bude vše připraveno, uživatelé Windows Live budou moci využít své ID v této službě k vytvoření OpenID aliasu. Microsoft se zavázal k podpoře OpenID už v únoru, když Bill Gates hovořil na RSA bezpečnopstní konferenci v San Franciscu. (Betanews, Windows Live Developer, ReadWriteWeb)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).