Hlavní navigace

Multiplex 1 získal nový kmitočtový příděl pro Prachatice

16. 12. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Veřejnoprávní multiplex České televize může vysílat v Prachaticích z lokality Vodárna, stejně jako Regionální sítě 10. Nedaleko odtud má své stanoviště i konkurenční multiplex 4.

Pozemní digitální televizní síť České televize označovaná jako multiplex 1 se může rozšířit se svým signálem do Prachatic. Veřejnoprávní médium zde získalo kmitočtový příděl v podobě devatenáctiwattového „bubláčku“ z lokality Vodárna. Na stejném místě už v minulosti získala kanál také Regionální síť 10, kterou pojí s Českou televizí skutečnost, že jsou v ní šířeny její HD kanály, tedy stanice ČT 1 HD, ČT 2 HDČT Sport. V Prachaticích může vysílat multiplex 1 na kanálu 34 s vertikální polarizací.

UX DAy - tip 2

ČTĚTE TAKÉ: Regionální síť 10 má už šest kmitočtových přídělů, nově v Peci pod Sněžkou a Lokti

Regionální síť 10 není jediným multiplexem, který je částečně používán pro dokrytí HD programy České televize. Na tomto kroku se v některých lokalitách dohodlo veřejnoprávní médium i s českobudějovickým podnikatelem Ivo Brabcem. Ten šíří HD programy České televize v rámci Regionální sítě 1. Část multiplexu, která je vyhrazena veřejnoprávnímu médiu se označuje jako „1a“. Pro Prachatice vysílá také multiplex 4 společnosti Digital Broadcasting. Její objekt se však nachází v územní oblasti obce Křeplice.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).