Hlavní navigace

Multiplex 3 bude od 31. července i v Karlových Varech. Poté i ve Znojmě

27. 7. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
27. 7. 2011

UVNITŘ MAPY POKRYTÍ Od neděle 31. července naladí diváci v Karlových Varech z tamního vysílače Tři kříže nejen televizní multiplexy 1 a 2, ale nově také multiplex 3 s programem Prima love a křesťanským rádiem Proglas. Provozovatel této digitální sítě, společnost Czech Digital Group (CDG), zde totiž zprovozní svůj dokrývač, který využije stejnou kótu jako první dva multiplexy. Divákům tak bude stačit pouze znovu spustit automatické ladění na svých digitálních přijímačích, aby se jim načetla aktuální programová nabídka.

K TÉMATU: Multiplex 3 chce vysílat i z Ještědu, Krásného a znojemské Kraví hory

Dokrývač pro Karlovy Vary se nachází v lokalitě Tři kříže. Programy multiplexz z něho budou šířeny na 60. kanále s horizontální polarizací a s primárním zdrojem signálu z vysílače Tři kříže. Digitálním signálem pokryje území a okolí města Karlovy Vary, sdělil mluvčí CDG Kamil Chalupa. Vzhledem k tomu, že se Karlovy Vary nachází v kopcovité oblasti, mohou se zde vyskytovat komplikace s příjmem digitálního vysílání. Z tohoto důvodu a na základě dohody s televizními stanicemi, spouští společnost CDG v této oblasti digitální dokrývač, dodal.

Mapa teoretického pokrytí multiplexu 3 z dokrývače Karlovy Vary – Tři kříže (Zdroj: CDG)

ebf - partner 1

Primárním zdrojem signálu dokrývače Tři kříže bude vysílač Krašov. Dokrývač bude vysílat výkonem 25 W. V krátké době multiplex 3 spustí také dokrývač pro Znojmo na jihu Moravy. Také pro tuto lokalitu již CDG získala kmitočtový příděl od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). Multiplex 3 zde bude vysílat z lokality Kraví hora na kanálu 49 výkonem 25 W a s horizontální polarizací. Primárním zdrojem signálu mu bude vysílač Kojál. Termín startu tohoto dokrývače CDG ještě nezveřejnila.

Mapa teoretického pokrytí multiplexu 3 z dokrývače Znojmo – Kraví hora (Zdroj: CDG)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).