Hlavní navigace

Multiplex 3 spustil v Příbrami svůj první dokrývač

7. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
7. 4. 2010

Svůj vůbec první digitální dokrývač multiplexu 3 spustila v lokalitě Příbram – Hvězdárna společnost Czech Digital Group (CDG). Vyplývá to z informací, které má server DigiZone.cz od svých čtenářů. Tento vysílač funguje na kanále 30, používá horizontální polarizaci a má výkon pouhých 100 Wattů. Zajímavostí však je, že v tuto chvíli je v dané lokalitě šířena pouze pozice TEST EPG.

BRAND24

Podotýkám, že anténa je natočená někam na západ, jihozápad ode mne. Myslel jsem si, že CDG spustila předčasně Jihlavu, ale není tomu tak, popisoval včera svůj zážitek se zahájením dokrývače multiplexu 3 čtenář webu DigiZone Pavel Bárta. Zkoušel jsem to ještě na velikonoční pondělí a opravdu je tam pouze TEST EPG, kroutil nevěřícně hlavou Bárta. Zajímavostí je skutečnost, že společnost CDG spuštění tohoto vysílače vůbec nekomunikovala a veřejnost by se o něm teoreticky vůbec nemusela dozvědět. Dokrývač figuruje také v seznamu na stránkách Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ).

Server DigiZone.cz zjišťuje ohledně této lokality podrobnosti a informace vám přinese co nejdříve.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).