Hlavní navigace

Multiplex 4 bez kanálu ČT 1 HD

3. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
3. 12. 2009

AKTUALIZOVÁNO Multiplex 4, který provozuje společnost Telefónica O2, je v současné době bez kanálu ČT 1 HD. Diváci v Praze, Brně a Ostravě tak mohou sledovat pouze stanice Nova HD, O2 Info a Óčko. Pozice kanálu ČT 1 se sice vysílá, avšak majitelé HDTV set-top-boxů u něj mají pouze černou obrazovku a zvuk má výpadky podobné jako při rozpadu digitálního signálu.

Na problém upozornil včera v diskusi server DigiZone.cz jako první čtenář Josef A. Jeho tvrzení potvrdili i další diskutující a spolupracovník našeho webu Čestmír Polák. Problém se podle čtenářů Jirky Matuška a Milana Piotrovského objevil i v Brně. Na pražském Jižním Městě navíc pozorujeme také zhoršení signálu, takže je možné, že společnost Telefónica prováděla v sítí nějaké technické úpravy.

AKTUALIZOVÁNO 12:19 – Přibližně od 11:35 už kanál ČT 1 běží opět bez problémů. Podle informace našeho čtenáře Lumíra L šlo o technickou závadu na zasílací trase.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).