Hlavní navigace

Multiplex 4 je ochoten zvýšit v roce 2013 pokrytí až na 98 % obyvatelstva

31. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vladimír Železný a Radim Pařízek představili na dnešní tiskové konferenci plány rozvoje multiplexu 4

V průběhu léta a podzimu se zvýší pokrytí multiplexu 4 na 85,9 % obyvatel, to je přibližně 77 % území České republiky. V případě zájmu zákazníků ale může v příštím roce pokrytí navýšit až na 98 % populace. Na dnešní tiskové konferenci to uvedli zástupci této sítě.  Na konci června by měla síť pokrývat téměř 60 % území a 73,7 % obyvatel.  Multiplex je rozdělen do 13 samostatných cel­ku.

Na rozdíl od ostatních stávajících multiplexů používá naše síť nejnovější soudobé technologie, tedy lepší, než používají multiplexy, které vznikly před několika lety, uvedl Radim Pařízek, majitel společnosti Digital Broadcasting, která je provozovatelem multiplexu 4. Síť má připraveny dva produkty, a to buďto v plné kvalitě (3,4 až 3,5 Mbps), nebo běžné kvalitě (2,1 až 2,2 Mbps). Tato skutečnost se liší datovým tokem, jak je uvedeno v závorkách.

BRAND24

Multiplex 4 také nabídne možnost regionálního odpojování, a to jak pro společensky prospěšné, tak i obchodní záležitosti. To nejzajímavější, co na konferenci padlo, které kanály budou síti 4 přiděleny, bylo prezentováno poměrně neutčitě, nicméně server DigiZone.cz vás bude o přidělených kmitočtech informovat. Co se týká umístění stožárů, firma bude využívat stanovišť společnosti Telefónica Czech Republic.

Bližší informace k expanzi multiplexu 4 přinese server DigiZone.cz zítra.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).