Hlavní navigace

Multiplex 4 v Brně aktuálně bez signálu

11. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
11. 5. 2010

Podle informací z našeho diskusního fóra od včerejšího večera nevysílá v Brně digitální terestrický multiplex 4. Výpadek potvrdil serveru DigiZone.cz také jeden ze zaměstnanců operátora, společnosti Telefónica O2, ovšem pro podrobnosti odkázal na tiskové oddělení. Televizní diváci v moravské metropoli tak nemohou pozemně sledovat programy ČT HD, Nova HD, O2 Info a Óčko.

ČTĚTE TAKÉ: ČTÚ bude moci odebrat Telefónice O2 kmitočty pro multiplex 4

KL24

V Brně vysílá multiplex 4 s horizontální polarizací na 64. kanále výkonem 3 kW z lokality Jihlavská. Výpadky u společnosti Telefónica O2 nejsou u tohoto operátora ničím zvláštním. Došlo k nim například také v PrazeOstravě. V Plzni bylo dokonce ukončeno vysílání multiplexu 4 úplně. Firmě v budoucnu hrozí, že by o své vysílače mohla přijít, protože svou síť dále nerozšiřuje. Senát schválil nedávno novelu zákona o elektronických komunikacích, která umožňuje ČTÚ odebírat operátorům oprávnění k využívání těch kmitočtů, na kterých nezahájí vysílání a pouze je blokují.

V případě, že se operátor k problému vyjádří, přinese vám server DigiZone.cz jeho stanovisko v podobě aktualizace této zprávy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).