Hlavní navigace

Music.cz ve spárech crackera

6. 8. 1998
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Je to smutné, ale každou chvíli se v českém Internetu objeví nějaký ten server, na jehož titulní straně náhle objeví cosi, co tam nikdy nebylo a nejspíš to tam ani nepatří. Nejnovější obětí je Music.cz.

K útoku došlo včera večer před jedenáctou hodinou, když se namísto běžné titulní stránky objevilo krátké oznámení – tady je stažená stránka. Člověk by skoro propadl dojmu, že pochází od provozovatelů serveru, a začal by se těšit na slibované nové stránky, jaké tu ještě nebyly – opravdovou music site. Jenže jak se zdá, provozovatelé mají v tuto chvíli úplně jiné starosti: jak to uvést do původního stavu.

Trochu půvabný je současný stav – celá stránka zůstala, jen anglický text nahradila poznámka „Stránky se předělávají do nové podoby“, tentokrát zřejmě opravdu pocházející od správců serveru. Veřím, že najít tu správnou zálohu nebude tak snadné, takže držím palce. Podobná věc se bohužel může stát každému z nás – dokonale zabezpečený server neexistuje ani v pohádkách.

Marek Antoš


Související články a odkazy:

* Cracknutá stránka Music.cz
* MOBILní fanklub kapitána Dastycha

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je někdejším šéfredaktorem serveru Lupa. V současné době už se psaní věnuje pouze v míře menší než malé, a to zásadně pro radost.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).