Hlavní navigace

Na Astře 23.5 se testovaly nové kanály. Zařadí je Gital?

5. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
5. 12. 2008

Dnes v noci proběhly na satelitu Astra 23.5 st. vých. testy několika kanálů, na které upozornil server satCentrum. Šlo konkrétně o trojici Sport 1, AXN Sci-fi a Fishing and Hunting, tedy programy mezi abonenty dlouho žádané. SatCentrum neuvádí bližší podrobnosti, ale pravděpodobně měla na starosti testování společnost Gital vystupující pod značkou CS Link. Všechny vysílaly z transpondéru 11876/H. Kanály byly dokonce po určitou dobu dostupné také free-to-air, tedy bez kódování a vysílal se i elektronický programový průvodce (EPG).

Sportovní kanál Sport 1, který provozuje společnost Chello Central Europe, pod kterou spadá např. i Minimax a TV Paprika, nabízí ve svém programu především fotbal a také box, dokumentární kanál Fishing and Hunting je zaměřen především na příznivce myslivosti a rybolovu. Poslední z trojice, AXN Sci-fi, se zaměřuje na seriály a filmy s tématikou science fiction. Je však důležité říci, že přesto, že kanály byly testovány, nemusí dojít vůbec k jejích zařazení. V minulosti to byl u společnosti Gital případ Viasat Exploreru.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).