Hlavní navigace

Na ČT 1 se vrátí soutěž Hodina pravdy, nově s Alešem Hámou. Od soboty 21. března

10. 2. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Oproti původnímu plánu Česká televize návrat oblíbené soutěže posunula. Moderátorem druhé řady Hodiny pravdy bude Aleš Háma, Kavčí hory připravují i další změny.

Později než původně předpokládala, až v sobotu 21. března, nasadí Česká televize do vysílání druhou řadu licenční soutěže Hodina pravdy. Moderování se tentokrát ujme Aleš Háma a Kavčí hory slibují i další inovace. Soutěž obsadí sobotní prime time od 20:00 na programu ČT 1. Podstatou Hodiny pravdy budou opět dovednostní a vědomostní úkoly, přičemž každý tým bude mít týden na to, aby se v zadaném úkolu, který mu byl představen první natáčecí den, zdokonalil. Jejich snažení budou po celý týden zaznamenávat kamery.

K TÉMATU: Jaro na českých televizích? Nejzajímavější bitvu svedou o neděli

Ve studiu pak jeden z členů týmu bude muset předvést, zda zadaný úkol zvládne a zda tím pro celý tým vyhraje vysněné ceny. „Mám radost, že se vrací pořad, který jsem dlouhou dobu sledoval,“ říká režisér Hodiny pravdy Jakub Wehrenberg. „Má v sobě spoustu emocí a je to pořad, který je rodinný a který je fajnový pro sobotní večer. Proto jsem rád, že se ČT rozhodla jej obnovit a také mi dát šanci udělat ho trochu jinak, protože doba se přece jenom trochu změnila. Nová hodina pravdy bude mít novou scénu, bude dynamičtější a celkově bude výrazně modernější.“

cif 24 - early cena - média

ČTĚTE TAKÉ: Sledovali jsme živě: Česká televize představila programové novinky pro jaro

Novinkou budou také přihlášené týmy, soutěžící o ceny „pro někoho“, které do pořadu přinesou charitativní přesah. V jednom z dílů tak budou například soutěžit vedoucí tábora, kteří se rozhodli vybojovat ceny dětem, které k nim na tábor jezdí. Mezi soutěžícími se v prvních dílech objeví mimo rodinných týmů i týmy spolupracovníků, spolužáků nebo učitelek z umělecké školy. „Zajímavé budou i malé divácké soutěže. Přímo ve studiu budou z publika vylosováni diváci, kteří si zkusí svoji vlastní soutěž. Od moderátora soutěže Aleše Hámy dostanou úkol, který musí splnit ve studiu okamžitě. V případě, že se jim to podaří, i oni si odnesou zajímavé ceny,“ říká dramaturgyně Šárka Volemanová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).