Hlavní navigace

Na Karlovarsku bude i po 30. září chybět digitální Nova a Prima

23. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
23. 9. 2009

Na některých místech Karlovarského kraje nebude možné ani po 30. září, kdy dojde k vypnutí hlavních analogových televizních vysílačů v územní oblasti Plzeň, naladit zemské digitální vysílání Novy a Primy, tedy programů digitální sítě 2. Na tiskové konferenci v Karlových Varech to v úterý uvedl Jiří Vykydal, vedoucí útvaru rozvoje a investic Českých Radiokomunikací.

PODÍVEJTE SE: Které vysílače se budou 30. září vypínat a kdy přijdou na řadu ostatní

cif 24 - early cena - média

Multiplex 2 nebude možné naladit na Ašsku, Mariánskolázeňsku, Kraslicku a v Rotavě. Ve všech těchto lokalitách ale bude pokračovat analogové vysílání Novy a Primy z dosavadních převaděčů. Tyto převaděče budou vysílat až do doby, než České Radiokomunikace zprovozní ve všech dotčených místech digitální opakovače multiplexu 2. Podle Vykydala by se tak mělo stát do konce listopadu.

Právě dnes jsme se dohodli s televizemi využívajícími multiplex 2 na instalování náhradních zdrojů. Náklady ponesou Radiokomunikace a jeden opakovač přijde asi na milion korun, sdělil Vykydal. Česká televize, jejíchž dvou analogových programů se rovněž dotkne blížící se vypínání, problém z digitálními opakovači řešit nemusí. Ve všech rizikových lokalitách je totiž spustila již během letošního jara.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).