Hlavní navigace

Na kompenzační licenci Óčka se stále pracuje

31. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
31. 3. 2009

Třetí blok Kulatého stolu o digitalizaci začal dnes v 11:40. Ředitel Jiří Balvín za hudební televizi Óčko řekl, že všemi kroky kanál dokázal, že je schopen jít do jakékoliv platformy a vedení není spokojeno s tím, že si nemohlo svobodně vybrat multiplex, ve kterém bude vysílat. Ta možnost tady není. Sítě jsou obsazeny, konstatoval ředitel Óčka Jiří Balvín.

BRAND24

Martin Mrnka ze zpravodajské televize Z1 řekl, že podstatné je, že už jsou v současné době regiony, kdy už je velké procento diváků na kabelu a satelitu. Myslím si, že až digitalizace dojde do posledních oblastí, že diváků na satelitu bude v daném místě až 80 % a náklady na terestrické šíření jsou příliš vysoké, konstatoval Mrnka. Ten řekl, že DVB-T se prosazuje v domácnostech, kde jsou dvě a více obrazovek. Co se týká šíření, tak Z1 vyjednává s Telefónikou O2 a zvažuje, zdali nezůstane u společnosti Czech Digital Group v multiplexu 3.

Hudební televize Óčko pracuje stále na kompenzační licenci, protože majitelé jsou z Německa a teď bylo požádáno o nové výpisy z rejstříku trestu. Kompenzační licence je pro nás pouze formalitou. Jsme však na stejné cenové hladině za šíření jako ostatní subjekty. Řádná licence pro nás není prioritou. Pořád máme víc práce, ale kdybychom byli vystaveni jakémukoliv tlaku, jednali bychom jinak. Jestli pořádáme dnes nebo zítra, nemá to žádný vliv, řekl Balvín.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).