Hlavní navigace

Na polských fórech se objevily termíny pro spuštění tamního multiplexu 2

21. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
21. 9. 2010

Na polských fórech věnovaných digitální televizi se objevil kompletní seznam vysílačů tamního multiplexu 2, které by měly být spuštěny. Informace nebyly oficiálně potvrzeny, ale jedná se o různé sesbírané materiály od telekomunikačního operátora Emitel, regulátora KRRiT (tamní obdoba RRTV), údaje na diskusních fórech a v neposlední řadě jde pravděpodobně o fakta zveřejněná samotnými televizemi.

K TÉMATU: Polský multiplex 2 odstartuje tento měsíc, ovšem pouze ze tří lokalit

Informace ohledně vysílacích kanálů a výkonů jsou v Polsku velmi cenným zbožím. Web, který by přicházel s takovými informacemi jako například DIgiZone (příloha Regiony a podobně) na tamním trhu v podstatě neexistuje. Weby se zde věnují většinou satelitní problematice, která má v Polsku velice silné lobby. Podle údajů, které byly zveřejněné, by mělo být prvních pět vysílacích stanovišť uvedeno do provozu už 30. září, tedy příští týden ve čtvrtek.

ČTĚTE TAKÉ: Dočkáme se ještě letos druhého digitálního multiplexu v Polsku? Prý ano

cif 24 - early cena - média

Půjde o lokality Poznań/Śrem (39. kanál), Warszawa/PKiN a Warszawa/Raszyn (48. kanál), Zielona Góra/Jemiołów (46. kanál) a Żagań/Wichów (41. kanál). 13 vysílacích stanovišť má pak jako termín spuštění uveden 31. prosinec. Jak je z Technického plánu přechodu (TPP) patrné, je velmi pravděpodobné, že v některých lokalitách dojde k vzájemnému rušení s vysílači z ostatních států. Například na 39. kanálu vysílá DVB-T multiplex z německého Löbau a na 46. kanálu je v provozu několik tuzemských dokrývačů, například Tanvald.

Kompletní TPP pro druhý polský multiplex naleznete zde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).