Hlavní navigace

Na satelitu Astra odstartoval nový kanál věnovaný turismu v Itálii

16. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO Satelitní diváci si mohou na družici Astra naladit novou stanici Holiday. Ta láká především na italské památky, muzea i tamní přírodu. Její vysílání není kódováno.

Na satelitu Astra 1KR bylo dnes zahájeno šíření nového italského kanálu Holiday. Podle charakteru jeho vysílání je patrné, že si klade za cíl přilákat do této země pokud možno co nejvíce turistů. Programové schéma je složeno z krátkých dokumentů, které lákají do různých italských měst, muzeí a také na tamní památky. Program se objevil na kapacitě satelitního operátora SES. Jedná se o stejnou frekvenci, kterou využívají například HD kanály Magic 3D promo nebo Astra 3D promo.

K TÉMATU: Novinky na satelitech Astra: Tele 5 Austria, Diät TV, StarParadies 3 a StarParadies 4

BRAND24

Nekódovaný program vysílá pouze v italštině a jeho obrazová kvalita není příliš dobrá, i když datový tok dosahuje v průměru přibližně 2,2 Mbps. Video složka působí dojmem, jako by byl přes ni mlžný opar. Zvuku byl vyhrazen prostor pouze o velikosti 95 kbps. Stanice Holiday vysílá v rozlišení 704×576 obrazových bodů. Motto programu je: Viaggio nel territorio, tedy volně přeloženo: Cesta do země. Zařazení této stanice na pozici 19,2 stupně východně, není příliš obvyklé. Italské programy pro svou distribuci využívají většinou výhradně satelity Eutelsat Hotbird.

Parametry příjmu: Astra 1KR (19,2 stupně východně), 11612/H, SR 22000, FEC 5/6, norma DVB-S/QPSK, kódování žádné (FTA)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).