Hlavní navigace

Na satelitu Astra začala vysílat volně státem kontrolovaná ruská televize Sarafan

1. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Sarafan je již druhou ruskou televizí, která je dostupná na daném kmitočtu. Z frekvence 11641/H už mohou zájemci sledovat stanici TWOY Telekanal.

Satelitní diváci v Evropě, včetně těch v České republice a na Slovensku, si mohou z družice Astra 1M, pozice 19,2 stupně východně, naladit další ruskojazyčný kanál Sarafan. Jde o státem kontrolovanou televizi patřící do rodiny VGTRK (v azbuce ВГТРК). VGRTK je zkratkou pro Vserossiyskaya gosudarstvennaya televizionnaya i radioveshchatelnaya kompaniya (v angličtině All-Russia State Television and Radio Broadcasting Company, viz Wikipedia). Oficiální web televize je k dispozici na adrese http://www.sarafan-tv.ru/.

Ukázka z vysílání rusko-jazyčné televize Sarafan TV
Autor: repro foto Sarafan TV (Телеканал САРАФАН)

Ukázka z vysílání ruskojazyčné televize Sarafan TV

ČTĚTE TAKÉ: Poloviční majitel Primy se definitivně zbavil byznysu v Rusku, vydělal miliardu

BRAND24

Sarafan je již druhou ruskou televizí, která je dostupná na daném kmitočtu. Z frekvence 11641/H už mohou zájemci sledovat stanici TWOY Telekanal. Astra 1M je vůbec prvním satelitem, kde je možné tuto stanici sledovat. Šíření ruských programů je obvyklé na družicích umístěných více na východních pozicích. Dobrou zprávou pro šíření z 19,2 stupňů východně je příjem na parabolách běžných rozměrů. Ke sledování stanice Sarafan není nutná dekódovací karta žádného z operátorů placené televize.

Parametry příjmu: Astra 1M (19,2 stupně východně), 11641/H, SR 22000, FEC 5/6, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).