Hlavní navigace

Na trhu je 220 různých modelů tabletů, přes 30 e-čteček (a pak si vyberte)

22. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podle ABI Research je na trhu k dispozici 220 různých modelů tabletů (celosvětově). Většina nových tabletů se navíc pohybuje v ceně pod 400 USD a snaží se cílit na trhy jako je Indie či Čína. V tabletech nad 400 USD jednoznačně vládne Apple, stejně tak jako v kategorii tabletů s displejem nad 9" – právě velkých tabletů se prodalo přes 75% z celkového objemu. A většina z nich byl iPad 2. Podle analytiků ale v příštích letech převládnou tablety s cenou pod 400 USD a s displejem mezi 7" až 9".

Podle ABI Research je na trhu k dispozici 220 různých modelů tabletů (celosvětově). Většina nových tabletů se navíc pohybuje v ceně pod 400 USD a snaží se cílit na trhy jako je Indie či Čína. V tabletech nad 400 USD jednoznačně vládne Apple, stejně tak jako v  kategorii tabletů s displejem nad 9" – právě velkých tabletů se prodalo přes 75% z celkového objemu. A většina z nich byl iPad 2. Podle analytiků ale v příštích letech převládnou tablety s cenou pod 400 USD a s displejem mezi 7" až 9".

e-čteček je na trhu přes 30 různých modelů, ABI Research ale upozorňuje, že vyššímu růstu brání hlavně pomalá „digitalizace lokálního obsahu“.

Zdroj: Apple Will Maintain Tablet Market Dominance in the Short Term, Low Cost Segment to Take 60% by 2016, Says ABI Research

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).