Hlavní navigace

Na web Agrofertu míří další útok, cílem má být i TOP 09 či ANO

23. 8. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Guardians of Cyber World Autor: Guardians of Cyber World
K útokům se hlásí skupina Guardians of Cyber World. DDoS útokem protestují proti novým zákonům přinášejícím EET či cenzuru webů.

Nedávné útoky na některé weby ze skupiny Agrofertu pokračují. Na starost už je ovšem nemá tuzemské hnutí hacktivistické skupiny Anonymous, ale skupina nazvaná Guardians of Cyber World, dříve označovaná také jako Cyber Phantoms.

Skupina útočí prostřednictvím DDoS od dnešního odpoledne. V současné době opět nefunguje web Agrofertu (agrofert.cz). Nově ovšem podle informací Lupy mají útoky zamířit také na stránky hnutí ANO (anobudelip.cz) a rovněž na web TOP 09 (top09.cz).

Útok Guardians of Cyber World na ANO, Agrofert a další.
Autor: Guardians of Cyber World

Útok Guardians of Cyber World na ANO, Agrofert a další

„Útoky budou trvat do pátku 26. 8., a pokud pan Babiš neodstoupí od nově vzniklých zákonů, které podporuje (EET a zákon o hazardních hrách, který umožňuje cenzurovat libovolný web na internetu), tak budou útoky pokračovat a stupňovat se,“ vzkazuje útočící subjekt. Ten přitom údajně „jede pouze na poloviční výkon“ a je „schopen dost přitvrdit“.

Guardians of Cyber World se označují za jednu z nejsilnějších organizací v této oblasti v Česku, která má „bojovat za lidská práva a za svobodu všech“. Podpora má přicházet také z Irska, Anglie, Švédska a Španělska.

Tuzemští Anonymous nedávno v rozhovoru pro Lupu popsali, že kyberútoky jsou formou nátlaku na Andreje Babiše, a také zmiňovali EET či hazardní zákon. Anonymous původně chtěli útoky stupňovat, současné akce se ale zříkají.

MMF24

„Do budoucna jsme se rozhodli pro umírněnější formu protestů, jako jsou veřejná shromáždění, petice a podobně,“ vzkázali Lupě.

Guardians of Cyber World nicméně na fotomontáži, kterou má Lupa k dispozici, nadále uvádějí hashtag #OpBlokada – pod tímto heslem (Operace Blokáda) proběhly i předchozí útoky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Reportér Lupa.cz a E15. O technologiích píše také do zahraničních médií.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).