Hlavní navigace

Nabídku digitálního rozhlasu v Praze rozšíří od pondělí stanice Blaník a City

29. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V multiplexu se objeví rozhlasové stanice, které už je na území hlavního města možné naladit klasickou analogovou cestou, tedy prostřednictvím VKV vysílačů.

Prostřednictvím digitálního rozhlasového multiplexu Českých Radiokomunikací v hlavním městě začnou od pondělí vysílat také stanice Rádio Blaník a Rádio City patřící do portfolia skupiny Media Bohemia. V pražském rozhlasovém multiplexu tak bude šířeno už osmnáct rozhlasových stanic. Programovou pozici v této digitální síti už má připravený také Český Impuls, nová stanice provozovatele Rádia Impulsu a Rockzone 105.9, do budoucna tu počítá s distribucí dětské Rádio Pigy konkurenční skupiny Lagardère Active Česká republika.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Radiokomunikace v Praze v tichosti obnovily vysílání v L-pásmu

Jsme rádi, že se nám daří pilotní projekt digitálního rozhlasového vysílání rozšiřovat o nové stanice. Můžeme tak lépe ověřit technické parametry digitálního rozhlasu a zpřesnit informace potřebné pro plánování řádného vysílání. Zároveň posluchačům s digitálními rozhlasovými přijímači ve spolupráci s Media Bohemia přinášíme širší programovou nabídku, uvedl při této příležitosti Marcel Procházka, ředitel pro regulaci a strategii Českých Radiokomunikací. Zájemci naladí rozhlasový multiplex na kanálu 10D z vysílače Strahov.

cif 24 - early cena - média

ČTĚTE TAKÉ: Rádiu Pigy zatím brání ve vstupu do digitálního rozhlasu chybějící licence

Vstupem našich rádií Blaník a City 93,7 FM do testovacího digitálního vysílání si chceme vyzkoušet technické parametry standardu DAB+. Budoucnost rádia je především v obsahu vysílání. Media Bohemia se proto soustředí především na rozvíjení svých programových formátů a kvalitu obsahu vysílání. Jaký nosič šíření se v budoucnu ukáže jako nejlepší, je otázka. DAB+ vnímáme jako jednu z možných cest, sdělil k pilotnímu vysílání Daniel Sedláček, předseda představenstva společnosti Media Bohemia.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).