Hlavní navigace

Napster je na prodej

21. 9. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Společnost Napster provozující stejnojmenný internetový obchod s hudbou je na prodej. Potvrzuje to tisková zpráva. Někteří komentátoři tvrdí, že jde o jasný signál toho, že současni majitelé vzdávají velice složitý souboj s iTunes od Apple, ze kterého prý pochází až 88 procent veškeré legálně koupené a distribuované hudby po Internetu. Na trh se navíc tlačí další velcí hráči, mezi nimiž je Microsoft nebo Amazon. Napsteru citelně ubývají zákaznici. Na konci druhého čtvrtletí tohoto roku měl 512…

Společnost Napster provozující stejnojmenný internetový obchod s hudbou je na prodej. Potvrzuje to tisková zpráva. Někteří komentátoři tvrdí, že jde o jasný signál toho, že současni majitelé vzdávají velice složitý souboj s iTunes od Apple, ze kterého prý pochází až 88 procent veškeré legálně koupené a distribuované hudby po Internetu. Na trh se navíc tlačí další velcí hráči, mezi nimiž je Microsoft nebo Amazon. Napsteru citelně ubývají zákaznici. Na konci druhého čtvrtletí tohoto roku měl 512 tisíc předplatitelů, ovšem v prvním čtvrtletí jich bylo 606 tisíc, takže pokles je opravdu velký.

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).