Hlavní navigace

Ani nástupce Thunderbirdu 3.1 nebude mít kalendář

3. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Práce na poštovním programu Mozilla Thunderbird 3.1 pomaličku finišují, protože první release candidate verze je plánována na druhou polovinu tohoto měsíce. Ještě v zimě se zdálo, že by ostrá verze mohla vyjít v dubnu, ale aktuálně se čeká jen na druhou betaverzi. O novinkách, které Mozilla Thunderbird 3.1 nabídne, jsme na Lupě už opakovaně psali, takže pro připomenutí jen stručně: podpora lehkých motivů vzhledu Personas, nástroj usnadňující přechod uživatelům předešlých verzí, import pošty a…

Práce na poštovním programu Mozilla Thunderbird 3.1 pomaličku finišují, protože první release candidate verze je plánována na druhou polovinu tohoto měsíce. Ještě v zimě se zdálo, že by ostrá verze mohla vyjít v dubnu, ale aktuálně se čeká jen na druhou betaverzi. O novinkách, které Mozilla Thunderbird 3.1 nabídne, jsme na Lupě už opakovaně psali, takže pro připomenutí jen stručně: podpora lehkých motivů vzhledu Personas, nástroj usnadňující přechod uživatelům předešlých verzí, import pošty a nastavení z konkurenčního programu Windows Live Mail, úbytek obtěžujících modálních oken, nové intuitivnější prohledávání aktuálně zobrazené složky, odklon od tzv. chytrých složek, správa příloh uložených na disk apod.

Už řadu měsíců se ví, že na seznamu novinek nebude integrovaný kalendář a stejně by na tom měla být i verze následující. Alespoň podle zatím neúplného a nezávazného nástinu záměru vývojářů. Kalendář tak nadále bude k dispozici jako rozšíření Lightning (v podobě samostatné aplikace Sunbird už se nevyvíjí). Kalendář se měl původně objevit v aktuálním Mozilla Thunderbirdu 3 jako jedna z hlavních novinek, ale nakonec z toho sešlo s odvoláním na nedostatek lidských zdrojů. Vývoj v podobě samostatného rozšíření má aktuálně jednu zásadní výhodu: nezávislost při vydávání aktualizací. (Mozilla.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).