Hlavní navigace

Necelých deset procent obyvatel Ústecka ještě přijímá analog

27. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
27. 10. 2010

UVNITŘ GRAF Po ukončení analogového terestrického vysílání, které proběhlo na přelomu srpna a září na Ústecku, přešlo nejvíce lidí na digitální pozemní příjem (DVB-T). Vyplývá to z dnes zveřejněného průzkumu agentury Mediaresearch na vzorku 524 domácností v tamní oblasti. Digitální terestrický signál využívá přes 51 % domácností, kabelovou televizi preferuje 27 % domácností.

ČTĚTE TAKÉ: DigiZone.cz aktualizoval mapy pokrytí a tabulky vysílačů multiplexů 1, 2 a 3

BRAND24

Menší oblibě, než by se možná dalo očekávat, se těší satelit. Ten si nechalo nainstalovat 27 % domácností. Pouhá 4 % dotázaných má IPTV, televizi prostřednictvím internetové přípojky. Po sečtení všech cifer se dostaneme na číslo vyšší než 100 %, znamená to, že dotázaní také odpovídali, pokud mají v domácnosti více druhů příjmu. Analogově sleduje signál 9 % domácností. Jde buďto o ty, které se pro přechod na DVB-T ještě nerozhodly nebo využívají tuto distribuci televizních programů jako doplňkovou.

Zdroj: Mediaresearch

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).