Hlavní navigace

Nedostupnost analogu trápí na severu asi stovku domácností

15. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
15. 9. 2009

Bez analogového televizního signálu se musí v současné době obejít na severu Čech přibližně stovka domácností. Pro Lidové noviny to uvedl ředitel pro transformaci Českých Radiokomunikací Kamil Levinský. Problém byl způsoben výměnou vysílací antény na libereckém Ještědu, kdy se snížil výkon směrem za hranice. Situace rozhodně není zanedbatelná a ČRa poslaly do terénu měřící vozy.

Jedním z řešení je spustit digitální vysílání multiplexu 2, protože se zhoršil signál analogové Primy a Novy, které v této síti vysílají. V současné době na toto téma probíhají diskuse se zmíněnými televizemi a telekomunikačním úřadem. Jsme limitováni zákonem, ten říká, že pokud měníme smlouvu (o šíření signálu, pozn. LN) s nějakou z televizí, což by se v případě dřívějšího zapnutí digitálního vysílání udělat muselo, musíme ji publikovat na našem webu třicet dnů před podpisem nové smlouvy, uvedl Levinský a dodal, že vydání individuálního oprávnění na vysílání z Ještědu by pak mohl vydat ČTÚ do několika dní.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).