Hlavní navigace

Nejhledanější českou televizí na Googlu letos byla ČT 24, pořadem Hotel Paradise

5. 12. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ ŽEBŘÍČEK Mezi největší skokany ve vyhledávání přes Google letos patřil sportovní kanál České televize, pěvecká show Hlas Česko Slovenska, reality show Hotel Paradise a Farma

Nejvyhledávanější českou televizní stanicí přes Google je v letošním roce zpravodajský kanál ČT 24, mezi pořady pak reality show Hotel Paradise, který vysílaly televize Prima love a Prima family. Vyplývá to z žebříčku, který zveřejnila společnost Google Česká republika. Mezi největší skokany ve vyhledávání pak patřil sportovní kanál České televize, pěvecká show Hlas Česko Slovenska, reality show Hotel Paradise a Farma a internetová videotéka Prima Play.

K TÉMATU: Óčko, Pětka a Český rozhlas prémiovými partnery YouTube. Zájemců přibývá

“Česko letos přesunulo svůj zájem na Googlu z technologií na televizní reality show. Hotel Paradise, Farma a Hlas Česko Slovenska, to byly příběhy a situace, které místní uživatelé intenzivně sledovali. S tím souvisí i fakt, že se do první desítky skokanů českých známých osobností vyšvihla vítězka reality show Hotel Paradise Nela Slováková,” upozornila česká pobočka Google. Nárůst zájmu o sportovní kanál ČT si firma vysvětluje letními olympijskými hrami v Londýně, které tento kanál přenášel a nabízel je i v HD kvalitě.

ČTĚTE TAKÉ: Tisíc a jedna noc nejvyhledávanějším pořadem na Seznam.cz za únor 2011

BRAND24

“Uživatelé měli větší zájem také o video archiv Prima Play. Bylo to možná způsobené tím, že byl ve srovnání s dalšími alternativami pro uživatele dostupnější,” dodal Google. Prima Play je totiž narozdíl od podobné služby Voyo.cz, již provozuje televize Nova, zdarma (zpoplatněné jsou jen přímé přenosy fotbalové Ligy mistrů a nevypípané díly pořadu Ano, šéfe!). “Je zajímavé, že zatímco před pár lety obsahoval žebříček skokanů převážně nové technologie, které hledali pokročilí uživatelé, v průběhu posledních let se trendy v nejvyhledávanějších dotazech změnily. Přibylo totiž mnohem více běžných uživatelů,” uvedla PR manažerka českého Googlu Janka Zichová.

“S touto změnou se logicky změnily i samotné dotazy a jejich zaměření. Letos vede TV obsah zejména v podobě reality show a sportu a také politické dění. Ale stále ještě přetrvává i určitý zájem o online hry,” dodala Zichová.

Nejhledanější televizní pořady přes Google v roce 2012

  1. Hotel Paradise
  2. Prostřeno
  3. Partička
  4. Hlas Česko Slovenska
  5. Vyprávěj
  6. Ulice
  7. Show Jana Krause
  8. Kluci v akci
  9. Farmář hledá ženu
  10. Ano, šéfe!

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).