Hlavní navigace

Nejnavštěvovanější teletext má plnoformátový kanál ČT 1

29. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
29. 1. 2009

Nejvíce oblíbený je mezi diváky, kteří čtou teletext, kanál ČT 1. Jeho stránky navštěvuje týdně více než milion lidí. Vyplývá to z průzkumu agentury Mediaresearch. Konkrétně jde o číslo 1 023 980 diváků. Na špičce oblíbenosti se ale drží teletextové stránky veřejnoprávní televize vesměs. V roce 2008 dosáhly podílu na trhu 66,6 %. Teletext České televize si stále udržuje vedoucí pozici na teletextovém trhu v České republice, jeho primát opět potvrzují výstupy z peoplemetrových měření uskutečněných v roce 2008, konstatoval Štěpán Janda z tiskového oddělení ČT.

ebf - partner 1

ČTĚTE TAKÉ: Nova Cinema neplánuje rozšířit teletext, zatím ho používá pro neslyšící

Kromě telextové služby u svých prozatím stále ještě analogových kanálů ČT 1 a ČT 2 nabízí veřejnoprávní TV také stránky u digitálních kanálů ČT 24 a ČT 4. Na sportovním programu se jedná o teletext zaměřený na sportovní zpravodajství. Zpravodajská stanice využívá teletextové služby zejména k vysílání skrytých titulků pro sluchově handicapované diváky. Od loňského roku jsou zde také k vidění programové plány jednotlivých programů ČT. Aktuální výsledky sledovanosti teletextů jsou zveřejňovány každý týden v Teletextu ČT na programu ČT1, stránka 891.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).