Hlavní navigace

Největší pivní událost roku letos poprvé na satelitu Astra v HD rozlišení

30. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Počátky Oktoberfestu sahají až do 19. století, kdy tehdejší svatbu Ludvíka I. Bavorského doprovázely bujaré oslavy, které později přerostly v pravidelnou událost.

Největší pivní událost roku, na kterou se z celého Německa, ale nejen odtud, sjíždějí zájemci pravidelně do Mnichova, tedy bavorský Oktoberfest, se bude letos vůbec poprvé v historii vysílat na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně, ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Nekódovaný přenos zajistí volně šířená münchen.tv. Vyplývá to z nové programové pozice, která se včera na jmenované družici objevila. Statická obrazovka informuje diváky, že Oktoberfest 2014 bude možné sledovat denně každý den od 18 hodin počínaje 20. zářím.

münchen.tv HD odstartuje 20. září

münchen.tv HD odstartuje 20. září

ČTĚTE TAKÉ: TecTime TV, někdejší Dr. Dish TV, slaví rok od své proměny. U diváků má stále své místo

BRAND24

Počátky Oktoberfestu se datují k roku 1810, kdy byla akce ale pouze součástí svatební hostiny bavorského krále Ludvíka I., až později nabrala obřích rozměrů. Původně šlo o akci spojenou převážně s koňskými dostihy. Rozhodnutí posunout Octoberfest z října na druhou polovinu září souvisí s možnými obavami o mrazivé počasí. Cena piva ani jídla na této velké společenské události není z nejlevnějších. Už loni se pohybovala nad devíti eury a letos dochází k dalšímu zdražení, jak vyplývá z oficiálního ceníku.

Parametry příjmu: Astra 1L (19,2 stupně východně), 10964/H, SR 22000, FEC 2/3, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA), ID münchen.tv HD

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).