Hlavní navigace

Největší polská satelitní platforma koupila kanál Polsat

15. 11. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 11. 2010

K významné obchodní transakci dnes dochází u našich severních sousedů. Polská satelitní platforma Cyfrowy Polsat, leader v oblasti takzvaných direct-to-home služeb, se stane stoprocentním vlastníkem komerčních kanálů pod hlavičkou Polsat. Doposud působily obě firmy jako mateřské společnosti. Výše transakce se pohybuje okolo 945 milionů eur, v přepočtu přibližně 6,6 miliardy korun.

Polsat by měl tímto krokem ještě více posílit svou pozici na polském trhu. Počet zákazníků satelitní televize od této společnosti se pohybuje nad třemi miliony. Ačkoliv většina programů pod hlavičkou tohoto operátora je placená, jeho vlajková loď slouží jako nekódované a propagační okno služby. Program se vysílá například volně v tamním terestrickém multiplexu 2. Během tohoto měsíce by do sítě měla přibýt další stanice z rodiny Polsat – Sport News. Ta bude pochopitelně i součástí služby Cyfrowy Polsat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).