Hlavní navigace

Někdo vám hackuje účet. Facebook připravuje bezpečnostní notifikaci

22. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Sociální síť chce zvýšit zabezpečení dat svých víc než miliardy uživatelů. Bude identifikovat i případné hackery.

No passaran. Facebook chce dát uživatelům pocit bezpečí a nenápadně je dotlačit k dvoustupňovému přihlašování, do kterého je zapojený i mobilní telefon. 

Nová služba hlídá, jestli se do systému neprolamuje hacker. Facebook si troufá i určovat, jestli jde o hackera pracujícího pro některou z vlád. 

„Vždycky, když jsme měli dosud pocit, že některé účty byly napadeny, tak jsme uživatele upozornili. Teď jsme se rozhodli přidat další varování v případech, kdy budeme mít silné podezření, že za útokem stojí vládou placení hackeři,“ tvrdí šéf bezpečnosti Facebooku Alex Stamos na firemních stránkách

Jako důvod Stamos udává, že útoky vedené hackery, kteří mají v zádech peníze různých vlád, jsou podle sociální sítě nebezpečnější a sofistikovanější než ty klasické. 

BRAND24

Sociální sítě jsou často pod palbou útoků hackerů. Ti si ale vybírají spíš účty zpravodajských médií nebo významných politiků jako tomu je třeba v případě syrských hackerů.

Zabezpečení a soukromí se stalo na internetu ceněným platidlem především po vypuknutí kauzy PRISM, kdy z materiálů Edwarda Snowdena vyplynulo, že americké tajné služby vyžadují po firmách ze Silicon Valley přístup do e-mailů nebo k datům o internetové aktivitě uživatelů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).