Hlavní navigace

Některé školy na svých webech porušují práva žáků

31. 10. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Řada škol na svých webových stránkách zřejmě porušuje platné zákony České republiky. Kamenem úrazu jsou publikované fotografie žáků z různých akcí jako jsou třeba vánoční besídky nebo školní výlety, které jsou ovšem na webových stránkách škol vystavovány bez souhlasu rodičů. Na problém upozornil ve včerejším článku zpravodajský portál iDnes. Přitom by prý podle oslovené právničky stačil i ústní souhlas například na třídních schůzkách. Rodiče dětí, jejichž fotky se objevily na školním webu bez…

Řada škol na svých webových stránkách zřejmě porušuje platné zákony České republiky. Kamenem úrazu jsou publikované fotografie žáků z různých akcí jako jsou třeba vánoční besídky nebo školní výlety, které jsou ovšem na webových stránkách škol vystavovány bez souhlasu rodičů. Na problém upozornil ve včerejším článku zpravodajský portál iDnes. Přitom by prý podle oslovené právničky stačil i ústní souhlas například na třídních schůzkách. Rodiče dětí, jejichž fotky se objevily na školním webu bez předchozího souhlasu mohou vedle omluvy vyžadovat i finanční odškodnění a samozřejmě stažení fotek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).