Hlavní navigace

Nelokalizované programy jsou problém, a to i pro významné operátory

12. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Kanál Disney Junior zůstával na českém trhu dlouho v nelokalizované podobě, což ovlivňovalo jeho sledovanost,“ přiznal v oficiálním stanovisku pro DigiZone.cz operátor O2.

Chybějící lokalizace do češtiny je pro tuzemské operátory problém, pokud jde o stanice, které vysílání v češtině přímo vyžadují. Ideálním příkladem jsou například dětské programy. Pokud taková stanice ani po delší době nebude dostupná v češtině, pro operátora ztratí na atraktivitě a může zmizet z jeho nabídky. To je i příklad kanálu Disney Junior, který začátkem minulého týdne zmizel z nabídky největšího IPTV operátora u nás, společnosti O2 Czech Republic. Server DigiZone.cz na tuto skutečnost již upozornil. Firma nyní v oficiálním stanovisku přiznala, že tento program prakticky nemělo nadále smysl ponechávat v nabídce. Lokalizaci nemá v tuto chvíli k dispozici ani Nick Jr., případně Nickelodeon HD.

Tipy C

K TÉMATU: Disney Junior utrpěl distribuční ránu, z nabídky ho vyřadil významný český hráč

Kanál Disney Junior zůstával na českém trhu dlouho v nelokalizované podobě, což ovlivňovalo jeho sledovanost. Pro edukaci dětí je ale daleko lepší, když se mohou na oblíbený seriál podívat v cizím jazyce a následně ho přepnout do češtiny. To naše O2TV u ostatních kanálů umí. Dostávali jsme proto zpětnou vazbu, že právě tato funkcionalita u Disney Junior chybí. Z těchto důvodů jsme se rozhodli stanici do nabídky nových tarifů M, L a XL už nezařadit. Naše nejmenší diváky samozřejmě nechceme ochudit a připravujeme pro ně další programová zpestření, u kterého bude možné tyto funkcionality využívat. O všech novinkách budeme včas informovat, sdělila DigiZone.cz Kateřina Mikšovská z tiskového oddělení O2.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).